14-02-05

New York, the story

Indrukwekkende stad wel .. Groot, veel mensen en al even veel lichtjes ..
Jeugdherberg was dus ook groot :p Niet meer alleen met onze groep ginder en een verhuis van gelijkvloers naar 'n gang op 3de verdieping .. En ipv met 4 meisjes op 'n kamer gewoon met alle 12 de meisjes op 1 kamer .. En een nog slechter ontbijt :)
 
Op de bus naar de herberg werd gezegd dat New York een veilige stad is en dat ze dat graag zo wilden houden .. Je mocht dus niet alleen op de metro, niet 's avonds in afgelegen straatjes en altijd met 'n paar op stap .. ZO veilig is New York ;)
 
Het programma in New York was eigenlijk ni zo fantastisch .. Ma da kan 'k ook niemand kwalijk nemen want 't is de eerste keer da ze daar naartoe gaan .. We hebben de Columbia University gezien .. Enorm groot en ginder noemden ze 't klein .. En ze betalen ginder dus 40 000 dollar om te studeren .. Wel met verblijf en boeken erbij .. Ma dan nog!
Daarna een uitleg over gaan werken in Amerika .. Duurde vooral lang en was ni de meest geslaagde moment .. Iedereen was moe en 't was heel den tijd luisteren en zitten en jah ..
 
Vrijdag dan Sony en CNN bezocht .. Sony was zowa 't niveau van kinderen van 10 jaar ofzo :) .. Kon daar wa dingen uitproberen .. Ma 't was eigenlijk echt ni voor onze leeftijd vond 'k .. En dan CNN, veel tv schermen gezien waar ze dingen op lieten zien en dan de studio's achter glas ..
 
Voor de rest vrij dikwijls vrije tijd gehad en naar Times Square gegaan .. Wel is leuk om te zien, al die affiches en al da licht daar ..
 
Algemeen over de reis: het was leuk om eens meegemaakt te hebben en heb wel wa bijgeleerd over de Amerikaanse gewoontes enzo .. En idd, heb dikwijls hamburgers en pizza's gezien :p En cookies, brownies en al de andere dinge die ze daar eten ..
We waren wel met 100 en dan nog eens ingedeeld in groepen van 20 en soms was da wel lastig .. Als ge alleen of met 'n paar mensen weg zijt die ge goe kent doet ge wel wa ge wilt ma ni als ge met wat mensen weg zijt van school die ge eigenlijk ni zo heel goe kent enzo ..
Ge moet wel altijd met mensen rekening houden .. En jah, Amerika .. 't is 'n raar volkske ginder :) .. 't Was leuk ma 'k moet toch ni echt persé terug naar Amerika .. Dan toch liever Australië of iets anders ofzo .. En eum, 'k zou voor geen geld ter wereld in New York willen wonen .. Echt zo'n stad waar iedereen gehaast is en 't constant druk is .. New York never sleeps, inderdaad :) .. En dan al die wolkenkrabbers .. Nee danku :) ..
 
Leve ons klein belgenlandje .. !

12:29 Gepost door Kimmeke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ghoi ghoi! Welcome back in blogland ;-) superhip lijkt me je reisje amai nog nie... In ieder geval, van die hamburgers, cookies, pizza... ==> khad een vriendin die een jaartje uitwisseling gedaan heeft, en zij verbleef dus ook in sweet America... Ze kwam terug en was meer dan 20kg verdikt... nie normaal dat!

Gepost door: RedRose | 14-02-05

De commentaren zijn gesloten.